Vervolg-paginaslider-webbink1 Vervolg-paginaslider-webbink5 Vervolg-paginaslider-webbink4

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

24 05 2019 foto1

Temidden van het vele nieuws over de pas verschenen Toyota’s Corolla, Camry en Supra, mag een nieuwe Lexus niet in de verdrukking komen. Daarom richten we de spotlights op de Lexus UX 250h - een coole crossover.

24 05 2019 foto1

De UX 250h wordt door Lexus aangeduid als hun eerste premium crossover in het C-SUV-segment. De fabrikant legt de nadruk op het GA-C-platform (Global Architecture-Compact), vanwege het bereikte ‘laagste zwaartepunt in zijn segment’. Dat zou de auto de rijeigenschappen moeten geven van een hatchback, terwijl hij toch een wat hogere bouw heeft voor een gemakkelijke instap en een hogere zitpositie.

VETOS nieuws 25 04 2019 foto1

Toyota bouwt in Japan een nieuw testcentrum, waarvoor onder meer inspiratie is opgedaan bij de Nürburgring.

12 04 2019 1

Lange afstanden racen doe je niet alleen bij de 24 uur van Le Mans, maar bijvoorbeeld ook tijdens een race over 1.000 kilometer in Sebring, Verenigde Staten. Toyota boekte er na ongeveer acht uur voluit gaan een prachtige 1-2-overwinning.

 VETOS nieuws 28 03 2019 foto1

Rijden in alle rust en comfort, nooit met een stekker in de weer hoeven gaan en toch genieten van een gemiddeld benzineverbruik van 1 op 33. Toch kan het nóg beter: de zelf-opladende Toyota Prius is zojuist op detailniveau aangescherpt en opgewaardeerd.

14 07 2019 1
Deze en nog drie andere, klassieke Toyota Land Cruisers gaan op 29 en 30 maart onder de hamer bij veilinghuis RM Sotheby’s. Je kan ter plaatse je hand opsteken, maar dat is wel in Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. Online meebieden mag ook.

14 07 2019 2
De FJ40 Land Cruiser is een zeer geliefde klassieker. Zo geliefd, dat er bijzonder stevige prijzen voor worden gevraagd. De auto op deze foto’s, een exemplaar uit 1967 dat volledig is gerestaureerd, staat met een voorspelde opbrengst van 50 tot 70 duizend dollar in de catalogus. Vergelijkbare bedragen zijn genoemd voor nog twee FJ40’s (uit 1978 en 1981) en voor een FJ45 Pickup uit 1970.
14 07 2019 3
Toyota ontwikkelde aanvankelijk op verzoek van het Japanse leger een terreinwagen in de geest van de Jeeps uit de Tweede Wereldoorlog. We schrijven dan 1941 en het model heette Toyota AK. De naam Land Cruiser zou pas in 1954 worden gebruikt, voor een toen al geheel andere auto, waarvan de ontwikkeling in 1951 startte.

14 07 2019 4
De Toyota Land Cruiser ontwikkelde razendsnel een sterk imago van een robuust, betrouwbaar en oersterk werkpaard, dat geen zee te hoog ging. Een belangrijk kenmerk van de Toyota was dat hij groter en sterker was dan de Jeep. Hij onderscheidde zich bovendien met zijn krachtige en soepele zescilindermotor.

14 07 2019 5
Andere eigenschappen waren de apart inschakelbare vierwielaandrijving, de lage gearing (terreinversnellingen die de trekkracht aan de wielen vergroten) en een grote bodemvrijheid. De Land Cruiser maakte naam en faam als het Japanse equivalent van de Amerikaanse Jeep en de Britse Land Rover.

14 07 2019 6
De auto op de foto’s is een zwaar leven waarschijnlijk bespaard gebleven; volgens het veilinghuis bevond de Toyota zich in een goede, roestvrije staat toen de huidige eigenaar besloot om de auto aan een intensieve restauratie te onderwerpen. Hij draagt de kleur Nebula Green met een Mandarin interieur.

14 07 2019 7
De motor, transmissie en aandrijflijn zijn net als de carrosserie helemaal uit elkaar geweest en weer als nieuw opgebouwd; kosten noch moeite zijn gespaard om de Toyota weer geheel in de oude glorie te herstellen. De bouwer gebruikte uitsluitend originele onderdelen en paste onder meer de correcte glassoort toe voor de ruiten. Zelfs de zonnekleppen zijn precies van het juiste type.

14 07 2019 8
De klassieke Toyota FJ40 Land Cruiser is een prachtige klassieker, met een sterke, onverwisselbare identiteit. Hij biedt allerminst het comfort voor lange afstanden, hoewel zijn avontuurlijke uiterlijk als vanzelf naar een wereldreis doet verlangen. Aan de auto zal het niet liggen - die heeft daarvoor het juiste DNA.

 

Foto’s: RM Auctions/Pepper Yandell

 

FOTO rechten:
Wanneer de rechtmatige eigenaar aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

Uitgelicht

Specialist in uitlijnen

Webbink Hunter uitlijnen A

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalkrdw erkend bedrijf

 

logo liggend 2

logo kentekenloket nl

Onderhoud voor een vaste prijs !

Lees meer

autobedrijf webbink

Openingstijden: ma t/m vr 8.00-17.15
zaterdag:  werkplaats 8.30-12.00  
Verkoop 9.00-14.00  (of op afspraak)

Tel 0546 - 642209
info@autowebbink.nl

staticmap

 

Tonnendijk 12 - 16 7681 BN Vroomshoop

Social Media

icon-twitter  icon-facebook  icon-googleplus  

footer-voordelig-veilig

VETOS diagnose

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.